Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Napovedujemo dve javni povabili za izbor javnih del za leto 2016

Za leto 2016 načrtujemo objavo dveh javnih povabil za izbor programov javnih del. Prvega v decembru letos in drugega v januarju 2016. Javna dela bodo prihodnje leto prednostno usmerjena na področja socialnega varstva in v vključevanje dolgotrajno brezposelnih z nižjo izobrazbo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi stanja na trgu dela, izobrazbene strukture dolgotrajno brezposelnih in spremljanja izvajanja javnih del v letu 2015 pripravilo izhodišča za izvajanje javnih del v letu 2016. 

Na podlagi teh izhodišč bodo javna dela v letu 2016 prednostno usmerjana v izvajanje:

  • programov javnih del na področju socialnega varstva, predvsem zaradi ranljivih skupin uporabnikov storitev javnih del (starejši, invalidi), in
  • programov javnih del, v katera se bodo vključevali dolgotrajno brezposelni z nižjo ravnjo izobrazbe (od I. do IV. ravni). 

Predlog Proračuna RS za leto 2016 določa obseg sredstev za izvajanje javnih del v višini 37 milijonov EUR. Ob upoštevanju določb veljavnega zakona, ki ureja izvrševanje proračunov RS, bo predvidena načrtovana okvirna vrednost prvega javnega povabila 21,5 milijona EUR, v okviru drugega javnega povabila pa se načrtujejo preostala razpoložljiva sredstva. 

V okviru prvega povabila se, poleg že navedenih prednostnih področij, načrtuje tudi nadaljevanje izvajanja razvojnih programov za spodbujanje socialnega podjetništva, ki so se prvič pričeli izvajati v letu 2014.

Z namenom, da bi se izvajalci in naročniki pravočasno dogovorili o pripravi in načinu izvedbe programov javnih del za leto 2016 na lokalni ravni, o zagotavljanju javnega interesa za izvajanje programov in o morebitnem sofinanciranju, objavljamo: 

Po naših območnih službah bomo izvedli sestanke s potencialnimi izvajalci in naročniki programov javnih del, kjer bodo predstavljeni Katalog programov javnih del in izhodišča za izvajanje javnih del za leto 2016. Termine sestankov bomo v prihodnjih dneh objavili na spletni strani.

Ponudbe na javno povabilo bodo izvajalci posredovali osebno ali po pošti.

Za leto 2016 načrtujemo objavo dveh javnih povabil za izbor programov javnih del. Prvega v decembru letos in drugega v januarju 2016. Javna dela bodo prihodnje leto prednostno usmerjena na področja socialnega varstva in v vključevanje dolgotrajno brezposelnih z nižjo izobrazbo.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNapovedujemo dve javni povabili za izbor javnih del za leto 2016

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube