Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Novosti, usmeritve in napotki glede izvajanja programov aktivne politike zaposlovanja

Objavljena so nova javna povabila za subvencionirano zaposlitev in nove usmeritve glede izvajanja programov javnih del v času epidemije. Od ponedeljka, 16. marca, so v skladu z vladnim odlokom začasno prekinjene vse vključitve brezposelnih v programe izobraževanja in usposabljanja.

Nova javna povabila za subvencionirano zaposlitev

Vključitve v programe aktivne politike zaposlovanja

 • Pričetek vseh vključevanj v praktična usposabljanja, subvencioniranje zaposlitev in javna dela se lahko zamakne preko pogodbenega roka 30 dni, vendar ne dlje kot do 30. 5. 2020. Delodajalec nas je dolžan obvestiti o predvidenem pričetku vključitve.  
   

Programi javnih del

 • Pri odrejanju ukrepov v zvezi z izrednimi razmerami zaradi epidemije so izvajalci dolžni ukrepati v skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) in ne v skladu s svojimi panožnimi kolektivnimi pogodbami. 
 • Če udeležencem javnih del ni mogoče zagotoviti dela, jim izvajalec odredi ukrep čakanja na domu v skladu s 138. členom Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1). Pri tem so upravičeni do nadomestila plače v višini 80 % od osnove, določene v ZDR-1.
 • Glede na to, da je javni potniški promet ustavljen zaradi trenutnih izrednih razmer, je potrebno šteti, da delavci nimajo možnosti uporabe javnega prevoza. V tem primeru ima udeleženec pravico do povračila stroškov kilometrine.
 • Na Zavodu bomo upravičene stroške izplačevali v skladu z veljavno sklenjeno pogodbo o izvajanju programa javnih del.

Preberite več ...
 

Programi izobraževanja in usposabljanja

 • S ponedeljkom, 16. 3. 2020, se v skladu z odlokom Vlade RS (o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih) začasno prekinejo vse vključitve brezposelnih v programe izobraževanja in usposabljanja, ki se izvajajo pri zunanjih izvajalcih, in sicer v vseh izobraževalnih ustanovah, vključno z organizacijami za izobraževanje odraslih. 
   

PUM-O – Projektno učenje mlajših odraslih

 • Zaradi zaprtja vseh izobraževalnih ustanov v Sloveniji se od ponedeljka, 16. 3. 2020, začasno prekine izvajanje programa PUM-O.
   

Programi praktičnih usposabljanj

 • Praktična usposabljanja se lahko prekinejo na željo osebe ali izvajalca brez ugotavljanja krivde.
 • Pri usposabljanju na delovnem mestu in učnih delavnicah se izvajanje programov lahko začasno prekine. Če je nadaljevanje smiselno in možno, kar je razvidno iz obvestila izvajalca, lahko z izvajalcem sklenemo aneks za podaljšanje pogodbe iz objektivnih razlogov (koronavirus).


Programi aktivne politike zaposlovanja v času omejevanja širjenja okužbe s koronavirusom

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloNovosti, usmeritve in napotki glede izvajanja programov aktivne politike zaposlovanja

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube