Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Konferenca o napovedovanju potreb na trgu dela

28. novembra 2019 je v Ljubljani, v izvedbi Zavoda RS za zaposlovanje, potekala mednarodna konferenca o napovedovanju potreb na trgu dela. Govorci, ki so prihajali iz Nemčije, Švedske, Poljske in Slovenije so obravnavali metodologije raziskovanj trga dela, napovedovanj potreb na trgu dela in primere prilagajanja potrebam trga dela.

Konferenco smo pričeli z uvodnima nagovoroma resorne ministrice mag. Ksenije Klampfer in generalne direktorice ZRSZ Mavricije Batič

Prvi vsebinski del konference je bil namenjen tujim praksam, ki so nam jih predstavili gostje z Inštituta za ekonomijo, delo in kulturo Univerze Goete v Frankfurtu, švedskega Javnega zavoda za zaposlovanje in Regionalnega urada za delo iz Krakowa. V drugem delu smo se seznanili z aktualnimi makroekonomski napovedmi Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, ki so povezane s trgom dela in predstavili dve raziskavi - Napovednik zaposlovanja in Poklicni barometer, ki jih Zavod izvaja z namenom kratkoročnega napovedovanja potreb na trgu dela. Zadnji del smo posvetili primerom odzivanja na potrebe trga dela, v katerem so bile predstavljene metodologija napovedovanja potreb po kompetencah Gospodarske zbornice Slovenije in pa aktivnosti Biotehniškega centra Naklo, ki spremembe na trgu dela učinkovito integrira v izobraževalni sistem. 

Mednarodno konferenco je obiskalo 93 gostov, med katerimi naj izpostavimo predstavnike Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za finance, predstavnike delodajalcev in njihovih združenj ter kolege iz zavodov za zaposlovanje iz Hrvaške, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine ter Bolgarije. Veseli nas tudi, da so se povabilu na obisk konference odzvali predstavniki številnih drugih ključnih akterjev, ki se v Sloveniji  prav tako ukvarjajo s trgom dela. 

Oglejte si prispevke z dogodka: 

Delovno mesto prihodnosti GZS 

Gibanja trga dela UMAR 

Labour market forecasts Sweden 

Napovednik zaposlovanja ZRSZ

Occupational barometer Poland 

Poklicni barometer ZRSZ 

Relevance of forecasting und foresight Germany 

Z izobraževanjem do kompetentnega kadra BC Naklo 

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloKonferenca o napovedovanju potreb na trgu dela

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube