Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Kako dobro poznate mrežo EURES?

Svoje znanje o mreži EURES lahko preverite s pomočjo kviza.

Do kviza #EURES25  lahko dostopate do 27. januarja 2020 prek povezave: https://lnkd.in/gkpQARt . Utrdite svoje znanje o rezultatih in dosežkih dela mreže EURES v 25 letih delovanja ter se potegujte za zanimive nagrade.

Od leta 1994 je EURES pomagal milijonom Evropejcev najti zaposlitev v drugi državi EU, na Norveškem, Islandiji in v Švici. Na Evropskem portalu za zaposlitveno mobilnost, ki je na voljo v 26 jezikih, je bilo v letu 2019 objavljenih že 29 milijonov prostih delovnih mest (to pomeni več kot 4000 vsako uro). Na portalu je dnevno prijavljenih več kot 15.000 delodajalcev, objavljenih pa je več kot 400.000 življenjepisov iskalcev zaposlitve. Več kot 900 svetovalcev EURES po vsej Evropi je vsak dan na voljo iskalcem zaposlitve in delodajalcem tako osebno kot tudi prek različnih spletnih kanalov.

Mreža EURES je bila pri  Zavodu RS za zaposlovanje vzpostavljena ob vstopu Slovenije v EU leta 2004, to pomeni, da EURES Slovenija skupaj s Ciprom, Češko, Estonijo, Latvijo, Litvo, Madžarsko, Malto, Poljsko in Slovaško praznuje letos 15. rojstni dan. Na naših območnih službah deluje mreža svetovalcev EURES, ki imajo letno v povprečju 11.000 individualnih stikov z iskalci zaposlitve in 2.000 stikov z delodajalci.

Infografika ob 25. obletnici mreže EURES

 

kviz eures
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloKako dobro poznate mrežo EURES?

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube