Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Jutri Dan za delodajalce po vsej Sloveniji

Ta se bo odvijal v okviru 3. Evropskega tedna poklicnih spretnosti od 5. do 9. novembra 2018. V četrtek, 8. novembra, od 8. do 15. ure aktiven tudi naš Zavod.

Tokratni Dan za delodajalce poteka že 4. leto zapored. Letos načrtujemo izvedbo več kot 200 aktivnosti in dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih bo sodelovalo več kot 300 delodajalcev.  Naše območne službe so  bile pri tem zelo avtonomne, to pomeni, da so svoje aktivnosti prilagodile glede na lokalne specifike, razmere na trgu, velikost delodajalca ipd. Pristopi do delodajalcev bodo tako zelo raznoliki in dinamični, in sicer z razlogom, da se delodajalcem čim bolj približamo, drug drugega spoznamo, okrepimo medsebojno sodelovanje in gradimo zaupanje ter izboljšamo ugled v javnosti. 

Z namenom izboljšati posredovanje najbolj ustreznih kandidatov bomo obiskali zelo različne delodajalce, od manjših do tistih največjih. Pri tem želimo poudariti pomembnost vseh delodajalcev kot potencialnih zaposlovalcev, prav zato si bomo ogledali delovna mesta, delodajalcem bomo predstavili, kako lahko sodelujemo pri usposabljanju novih delavcev ter jim ponudili programe po meri, pridobiti pa želimo tudi informacije o potrebah po specifičnih znanjih, ki jih delodajalci iščejo pri novo zaposlenih delavcih. Prav tako bomo delodajalce ozaveščali o naših brezplačnih storitvah, jim predstavili pisarne za delodajalce, kjer na enem mestu nudimo vse storitve za delodajalce, spregovorili bomo tudi o aktualnih  programih aktivne politike zaposlovanja ter pridobili informacije o morebitnih zaposlitvah, ki jih načrtujejo in predvidenih prostih delovnih mestih. Predstavili jim bomo tudi možnosti, ki jih nudi neformalno izobraževanje in usposabljanje (NIU) kot priložnost, da pridejo do ustreznega kadra, ki ga na trgu dela primanjkuje.

Dolgoročnejši cilj vseh teh aktivnosti je doseči, da se delodajalci, ki jih bomo obiskali oziroma z njimi kontaktirali, v roku enega leta odločijo za sodelovanje z Zavodom. Pregled lanskih aktivnosti kaže na dobre rezultate: kar 70 % obiskanih delodajalcev je  v roku 6 mesecev po  tem dogodku sodelovalo z nami pri iskanju kandidatov ali pri objavi prostih delovnih mest, medtem ko se je v šestih mesecih po lanskem Dnevu za delodajalce pri sodelujočih delodajalcih zaposlilo 112 brezposelnih. 

Dan delodajalcev 2018

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloJutri Dan za delodajalce po vsej Sloveniji

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube