Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Jutri Dan za delodajalce po vsej Sloveniji

Načrtujemo obisk več kot 300 delodajalcev po vsej Sloveniji. Poudarek tudi na hitrih zmenkih in regionalnih zaposlitvenih sejmih.

Letošnji Dan za delodajalce bomo izvedli jutri, v četrtek, 20. aprila. To pomeni, da  bomo obiskali delodajalce v vseh naših območnih službah, obiski pa bodo usmerjeni v aktualne regijske potrebe delodajalcev na trgu dela, ne oziraje se na njihovo velikost in panogo.

Poglavitni namen tokratnih obiskov namreč je, da naši svetovalci bolj neposredno spoznajo različna delovna okolja in se tako naučijo bolj učinkovito prepoznati različne kompetence, ki so nujne za opravljanje določenega poklica, kar je ključno za boljše posredovanje kandidatov na aktualna prosta delovna mesta ter za večjo promocijo zaposlovanja starejših.

Kljub okrevanju gospodarstva starejši ostajajo ranljiva skupina med brezposelnimi, še posebej je problematična njihova dolgotrajna brezposelnost. Prav zato na tokratnem Dnevu za delodajalce posebno skrb namenjamo promociji zaposlovanja starejših brezposelnih – v ta namen smo izvedli tudi interno usposabljanje naših svetovalcev ter pripravili promocijsko gradivo za delodajalce, kjer poudarjamo prednosti te ciljne skupine. Glede na demografske trende je namreč zelo pomembno ozaveščanje o zaposlovanju starejših, saj je po deležu zaposlenih starejših Slovenija na repu med državami v EU.

Tokratni Dan za delodajalce poteka že 3. leto zapored. Letos načrtujemo, da bomo v enem dnevu obiskali več kot 300 zelo različnih delodajalcev, od manjših do tistih največjih. Pri tem želimo poudariti pomembnost vseh delodajalcev kot potencialnih zaposlovalcev.

Poleg obiskov pri delodajalcih bomo tudi tokrat izvedli regijske zaposlitvene sejme: v koprski Taverni poteka že danes, v sredo, 19. aprila, v Pivki pa se bo dogajal jutri, v četrtek, med 11. in 13. uro na temo orodjarstva in proizvodnih dejavnosti. Ker je glavna pozornost tokratnih aktivnosti namenjena spodbujanju zaposlovanja starejših na trgu dela, se bo v Pivki med 9.30 in 11. uro v organizaciji koprske območne službe Zavoda odvijal tudi posvet na temo spodbujanja zaposlovanja starejših.

Skupaj s celjsko območno obrtno zbornico bo organizirano srečanje z delodajalci v Celju. 

V sodelovanju z mariborsko in ptujsko območno službo pripravlja jutri, v četrtek, 20. aprila, Karierni center Univerze v Mariboru 4. Karierno tržnico v živo, na temo kariernih priložnosti za mlade. Tako želimo študentom in diplomantom Univerze v Mariboru ter mladim iskalcem zaposlitve dati priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro, se bodo izvedli tudi hitri zaposlitveni razgovori s 15 delodajalci, ravno tako se bodo predstavili drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela.

Dan za delodajalce, pomlad 2017

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloJutri Dan za delodajalce po vsej Sloveniji

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube