Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Izdajo sklepov za skrajšani polni delovni čas bomo pričeli v prihodnjih dneh

Ukrep je namenjen podjetjem, ki imajo po zaključku obdobja splošne izolacije zaradi posledic epidemije zmanjšan obseg naročil in poslovanja. Subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa bo prispevalo k ohranitvi delovnih mest, ekonomske in socialne varnosti zaposlenih ter k premostitvi poslovne škode podjetij.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je prejšnji teden kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad izdala odločitev o finančni podpori za program COVID19 – Delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa.

Vrednost programa znaša nekaj manj kot 93 milijonov EUR in bo v celoti financiran iz Evropskega socialnega sklada (ESS). Za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija bo namenjenih 38,64 milijona EUR, za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija pa 54,35 milijona EUR. 

Cilj programa je ohraniti 36.672 zaposlitev pri delodajalcih, ki vsaj 10 % zaposlenih mesečno ne morejo zagotavljati najmanj 90 % dela.

Delodajalcem bomo za subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa izdali sklepe. Na podlagi sklepa pa bomo z delodajalci, ki izpolnjujejo z zakonom predvidene pogoje, sklenil tudi pogodbo o subvencioniranju, v kateri se bodo določila medsebojna razmerja, obveznosti in odgovornosti pogodbenih strank.

Trenutno je v postopku sklepanje pogodbe o financiranju skrajšanja polnega delovnega časa med zavodom za zaposlovanje in ministrstvom za delo. Podrobnejših informacij glede dinamike izplačil v prihodnjih mesecih še ne moremo podati. 

Do 22. 7. 2020 smo za delno subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa prejeli 6.560 vlog za 35.216 zaposlenih. Izdajo sklepov in sklepanje pogodb bomo lahko pričeli v prihodnjih dneh.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloIzdajo sklepov za skrajšani polni delovni čas bomo pričeli v prihodnjih dneh

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube