Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Evropski dan delodajalcev

V okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti, ki bo potekal novembra, bodo izvedeni različni dogodki po vsej Evropi. Tudi Zavod RS za zaposlovanje bo krepil sodelovanje z delodajalci, zato v ta namen, 8. novembra, pripravljamo vrsto različnih aktivnosti tako na Centralni službi kot tudi na naših območnih službah.

Službe za zaposlovanje v vseh članicah EU bodo od 5. do 9. novembra krepile sodelovanje z delodajalci ter predstavile možnosti zaposlovanja brezposelnih, s posebnim poudarkom na zaposlovanju ranljivih skupin. Evropskemu dnevu delodajalcev se bo pridružil tudi Zavod RS za zaposlovanje kot organizator različnih dogodkov, s pomočjo katerih bomo delodajalce ozaveščali o naših brezplačnih storitvah, jim predstavili pisarne za delodajalce, programe aktivne politike zaposlovanja ter pridobili informacije o morebitnih zaposlitvah, ki jih načrtujejo ter prostih delovnih mestih. Seznanili jih bomo z obstojem zunanjega registra izvajalcev, aktualnimi programi zaposlovanja ter možnostjo dodatnih usposabljanj oz. izobraževanj brezposelnih. 


Pridobivali bomo informacije o prostih delovnih mestih, ogledali si bomo delovna mesta z namenom izboljšati posredovanja, delodajalcem bomo predstavili, kako lahko sodelujemo pri usposabljanju novih delavcev, ter jim ponudili programe po meri, pridobiti pa želimo tudi informacije o potrebah po specifičnih znanjih, ki jih delodajalci iščejo pri novo zaposlenih delavcih.

Naš cilj je okrepiti zaupanje in sodelovanje z delodajalci ter svetovalcem omogočiti, da neposredno spoznajo delovna okolja z namenom, da lažje prepoznajo spretnosti in kompetence, ki so zaželene ali nujne za učinkovito opravljanje poklica – kar je ključnega pomena za posredovanje najbolj primernih kandidatov na prosta delovna mesta.


Načrtujemo raznolike aktivnosti, kot so predavanja, okrogle mize, hitri zmenki, obiski pri delodajalcih, predstavitve delovnih mest … Z organiziranimi dogodki želimo v čim večji meri spoznati potrebe delodajalcev in iskati priložnosti za zaposlitev ranljivih skupin na trgu dela. Dogodke bomo izvedli v sodelovanju z izvajalci programov in drugimi partnerji s področja izobraževanja in usposabljanja, saj želimo spodbuditi izvajanje učinkovitih programov usposabljanj v sodelovanju in po meri delodajalcev.

Evropski dan delodajalcev

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloEvropski dan delodajalcev

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube