Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Dodatno še trije brezplačni posveti za delodajalce

Dobro obiskan 1. posvet, namenjen zaposlovanju tujcev v Sloveniji, še posebej izvajanju sporazuma s Srbijo. Zaradi velikega zanimanja 7 posvetom po vsej Sloveniji dodajamo še tri: v Novi gorici, Murski Soboti in Sevnici.

1. septembra 2019 se je pričel izvajati sklenjeni Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji ter Protokol о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD).

Ker je sprememb precej,  smo se na  Zavodu odločili, da  predvidenim sedmim posvetom po vsej Sloveniji v septembru organiziramo še dodatno tri oktobra: v Murski Soboti, Sevnici in Novi Gorici.  Prvega  posveta  v Ljubljani o novostih pri zaposlovanju tujih delavcev v Sloveniji, s poudarkom na izvajanju sporazuma o zaposlovanju državljanov Srbije, se je udeležilo približno 90 delodajalcev, v torek, 10. septembra 2019 pa ga bomo organizirali na naši novomeški območni službi,  na Šentjernejski cesti 6, v Novem mestu.

Posveti so namenjeni vsem delodajalcem, ki jih  zanima področje zaposlovanja tujcev, saj potrebe slovenskega gospodarstva v nekaterih panogah, kot je denimo turizem, gradbeništvo ipd. v zadnjih letih presegajo zmožnosti domačega trga delovne sile. To pomeni, da se bodo potrebe po ustrezni delovni sile deloma pokrivale tudi z novim sklenjenim bilateralnim sporazumom o zaposlovanju delavcev migrantov iz Srbije, ki določa ključne elemente, kot so pogoji in obseg zaposlovanja državljanov Srbije v Sloveniji, pogoje in postopke za izdajo delovnih dovoljenj ter obveznosti in dolžnosti delodajalcev in delavcev. Postopek izbire delavca se bo namreč začel na pobudo slovenskega delodajalca, ki bo pri našem Zavodu prijavil prosto delovno mesto, medtem ko se bodo obveščanje o njem, izbira in vabilo kandidatov opravili v Srbiji.

Ker je število udeležencev posveta omejeno, je nujna vaša predhodna prijava na dogodek na elektronskem naslovu: Mihaela.Cvetkovic@ess.gov.si. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.  
Vabljeni, da si pogledate  seznam vseh predvidenih posvetov.

Posveti za delodajalce

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDodatno še trije brezplačni posveti za delodajalce

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube