Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Delovni preizkus za približno 2.000 brezposelnih

Potem ko se je včeraj, 31. julija, zaradi izteka roka za oddajo ponudb zaključilo javno povabilo Delovni preizkus 2017/2018, smo danes, v sredo, 1. avgusta, objavili novo istoimensko javno povabilo za obdobje 2018/2019. Za oddajo ponudb je odprto od srede, 8. avgusta, od 9.00.

Na voljo je 1,8 milijona EUR iz slovenskega proračuna. Sredstva zadoščajo za vključitev predvidoma 2.000 brezposelnih v delovni preizkus, ne glede na njihovo starost in trajanje brezposelnosti.

S pomočjo delovnega preizkusa bodo vključeni lahko preizkusili svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu ter si tako izboljšali zaposlitvene možnosti, medtem ko bodo delodajalci lahko brezposelne spoznali in preizkusili v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Ponudbo na javno povabilo lahko predložijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Povabilo je odprto do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, najdlje do 23.10.2019, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb. Delodajalci oddajo ponudbo za delovni preizkus v elektronski obliki od 8.8.2018 od 9.00 na našem portalu  za delodajalce: www.zadelodajalce.si.

Delovni preizkus poteka brez delovnega razmerja, saj vključene osebe v tem času ostanejo prijavljene v naši evidenci. Praviloma poteka 8 ur na dan in največ 5 dni na teden (od najmanj 100 ur do 1 meseca; izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot en mesec), ne izvaja pa se  ob nedeljah in praznikih. Delovni preizkus mora potekati pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec.

Pred začetkom delovnega preizkusa morajo kandidati uspešno opraviti predhodni zdravniški pregled, na katerega jih napotijo delodajalci, z nami pa morajo skleniti pogodbo o vključitvi v program. Delodajalci morajo udeležence v času delovnega preizkusa obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, ravno tako morajo zagotoviti morebitna druga obvezna zavarovanja v skladu z zakonodajo. 

Delodajalcem za izveden delovni preizkus povrnemo upravičene stroške v vrednosti 206 EUR za udeleženca. Delodajalci iz javnega sektorja so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov. Udeleženci delovnega preizkusa prejmejo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu. 

V okviru javnega povabila lahko delodajalci oddajo več zaporednih ponudb, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe vsi delovni preizkusi iz predhodne ponudbe zaključeni, prav tako morajo biti izpolnjeni tudi pogoji glede zaposlitev po zaključenih delovnih preizkusih.

Doslej se je po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo približno 70 % udeležencev programa.

Poglejte si:

Delovni preizkus 2018-2018

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDelovni preizkus za približno 2.000 brezposelnih

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube