Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Jutri bodo delodajalci prejeli dobrih 116 milijonov EUR za povračilo nadomestila plače

V tokratno izplačilo bodo zajeti delodajalci, ki so do 27. maja oddali pravilne obračune na obrazcih REK. To pomeni, da bo skupaj s preteklimi tremi izplačili delodajalcem nakazanih 153,7 milijona EUR.

Junija sta predvideni dve izplačili na podlagi interventnih zakonov. Prvo bo jutri, 10. 6. 2020, naslednje pa konec meseca, natančneje 30. 6. 2020.

Če so bila prva tri majska izplačila delodajalcem, ki so uveljavljali povračilo nadomestila plače na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A) ter Zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP), nekoliko skromnejša, bo prvo junijsko izplačilo precej večje, saj bomo skupaj izplačali dobrih 116,1 milijona EUR 27.193 delodajalcem za 170.023 zaposlenih.  

Za namene čakanja na delo, višje sile in odrejene karantene je bilo 11. 5., 15. 5. in 29. 5. 2020 izplačanih skupaj 37,5 milijona EUR za 23.604 delodajalcev. To pomeni, da bo skupaj z jutrišnjim izplačilom za te namene izplačanih 153,7 milijona EUR. 

V jutrišnje izplačilo bodo zajeti delodajalci, ki so oddali obrazce REK do 27. 5. 2020, izplačila pa se nanašajo na marec in april. Še vedno opažamo, da vsi delodajalci, ki so oddali vlogo za povračilo nadomestila, niso oddali omenjenih obrazcev, kar pa je podlaga za naš obračun in izplačilo na podlagi interventnih zakonov.

Poleg tega se še vedno pojavljajo tudi napake pri obračunih. Prav zato prosimo delodajalce, da so pozorni pri navedbi podatkov oziroma da s pomočjo aplikacije na našem Portalu za delodajalce preverijo njihovo pravilnost. 

Do vključno 8. 6. 2020 smo prejeli skupaj dobrih 47.000 vlog delodajalcev za povračilo nadomestila plače za 277.305 zaposlenih na podlagi ZIUZEOP in ZIUZEOP-A ter ZIUPPP. Največ oddanih vlog je za povračilo nadomestila plače za čakanje na delo iz poslovnih razlogov.

Do tega datuma smo prejeli tudi že 7.777 vlog za delno povračilo nadomestila plače za 43.235 zaposlenih na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. 5. 2020.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloJutri bodo delodajalci prejeli dobrih 116 milijonov EUR za povračilo nadomestila plače

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube