Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Delodajalci lahko oddate elektronsko ponudbo za zaposlitev starejših

Od danes, 23. aprila 2018, lahko delodajalci na našem portalu za delodajalce oddate ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, ki so dopolnili 58 let ali več. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev oziroma najdlje do 30.6.2020 do 14.45, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb.

Tako bomo omogočili 1.272 starejšim brezposelnim, da znova postanejo delovno aktivni in se zaposlijo za nedoločen čas oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Delodajalci lahko za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) prejmete subvencijo do 11.000 evrov. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas od polnega, se uveljavlja subvencija v sorazmerni višini.

Subvencija se izplača v dveh delih na podlagi predloženega zahtevka in dokazil: po zaposlitvi in po izplačilu plače za 18. mesec zaposlitve. Pri tem imajo prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali socialnovarstvenih prejemkov.

Na javnem povabilu lahko kandidirate delodajalci iz vse Slovenije, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register, in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo. Delodajalci, ki želite pridobiti subvencijo za zaposlitev, pri nas najprej objavite prosto delovno mesto. Nato sledite predpisanemu postopku izbora kandidatov izmed napotenih brezposelnih. Po zaključenem postopku izbora, ko že imate izbrane kandidate, oddate ponudbo na javno povabilo. 

Na voljo je skoraj 14 milijonov evrov, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti). Šestdeset odstotkov vseh sredstev je namenjenih za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 40 % pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji. 

Več informacij: 

Program Aktivni do upokojitve 2018–2020 poteka na podlagi Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020, v okviru 8. prednostne osi (Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile), prednostne naložbe 8.1. (Dostop do delovnih mest za iskalce zaposlitve in neaktivne osebe) in specifičnega cilja 8.1.1. (Povečanje zaposlenosti brezposelnih).

Aktivni do upokojitve 2018-2020

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDelodajalci lahko oddate elektronsko ponudbo za zaposlitev starejših

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube