Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Danes več izplačil po interventni zakonodaji

Skupaj že več kot 571 milijonov izplačil.

Danes, 15. aprila, bomo izplačali solidarnostni dodatek za brezposelne, ki ga bo prejelo 9.270 oseb v višini 1.390.500 evrov, poleg tega bomo izplačali tudi začasno denarno nadomestilo za 1.414 oseb v višini 850.662 evrov. 1.626 delodajalcev bo prejelo izplačilo nadomestila plače za ukrep čakanje na delo za 3.772 za zaposlenih oseb  v višini 3.737.323 evrov, medtem ko bo 1.879 delodajalcev prejelo sredstva za ukrep karantene/višje sile za 4.291 zaposlenih oseb v višini 1.519.889 evrov. Danes bo tako skupaj izplačanih skoraj 7,5 milijona evrov.

Skupaj smo za vse interventne ukrepe v času epidemije prejeli več kot 235.000 vlog, največ, kar 60 %, jih je bilo za čakanje na delo, skupaj izplačanih pa bo  571,6 milijona evrov za približno 270.000 oseb in več kot 39.000 delodajalcev.

PKP8 omogoča brezposelnim, ki so izgubili zaposlitev zaradi posledic epidemije koronavirusa tudi enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 EUR neto. Do izplačila ima pravico tista oseba, ki je  na dan uveljavitve PKP8, to je 5. 2. 2021, bila prijavljena v evidenco brezposelnih in je od 12. 3. 2020 do uveljavitve PKP8, izgubila zaposlitev, pri čemer ji delovno razmerje ni prenehalo po lastni krivdi ali volji ter še ni sklenila pogodbe o zaposlitvi ali še ni pričela opravljati dela na podlagi drugega pravnega razmerja ali se še ni vpisala v register kot samozaposlena oseba. Enkratni solidarnostni dodatek se  izplača ne glede na to, ali oseba prejema denarno nadomestilo za brezposelnost (po določbah ZUTD) ali začasno denarno nadomestilo (po določbah ZIUPOPDVE – Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije). Prav tako se enkratni solidarnostni dodatek izplača tujcu z državljanstvom države, ki ni članica EU, Evropskega gospodarskega prostora ali Švicarske konfederacije, če se šteje za brezposelno osebo po ZUTD in ne izpolnjuje pogojev za pridobitev denarnega nadomestila za brezposelnost. Vlogo za solidarnostni dodatek je bilo treba predložiti najkasneje do  8. marca 2021.

Ocenjujemo, da je bilo v navedene ukrepe vključena tretjina vseh zaposlenih v Sloveniji. 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDanes več izplačil po interventni zakonodaji

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube