Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Danes skoraj za tri milijone evrov novih izplačil

Danes, 30. 12. 2020, bodo izplačana nakazila na podlagi predloženih zahtevkov povezanih z interventno zakonodajo, in sicer za ukrepe karantena/višja sila in skrajšan delovni čas.

Danes bomo izvedli izplačilo za ukrep karantena/višja sila sredstva v višini 337.760,80 EUR. S tem izplačilom bo zajetih 503 delodajalcev, ki so predložili zahtevke, in sicer za 754 zaposlenih.

Prav tako danes pa bodo nakazana tudi sredstva za ukrep skrajšani delovni čas, ki ga bo prejelo 2051 delodajalcev za 8245 zaposlenih. Skupnih izplačil za ta namen bo 2.644.682,77 EUR.

Zavod je vseskozi intenzivno vključen v izvajanje interventnih zakonov, ki jih Vlada RS sprejema kot pomoč pri omilitvi posledic epidemije. Širjenje virusa COVID-19 je močno zaznamovalo letošnje leto in se dotaknilo praktično vseh dejavnosti, močno je vplivalo tudi na našo organizacijo dela. Ob  upoštevanju vseh varnostnih in zdravstvenih priporočil smo opravili velik obseg dela – ne le na področju naše osnovne dejavnosti (posredovanja zaposlitve, svetovanja, izvajanja zavarovanja za primer brezposelnosti in ukrepov aktivne politike zaposlovanja, izdajanja delovnih dovoljenj, informiranja idr.), ampak tudi na področju interventne zakonodaje, o čemer pričajo tudi številke.  

Od začetka izvajanja interventne zakonodaje, torej od 1. aprila do 29. 12. 2020, smo namreč skupaj prejeli 171.126 vlog delodajalcev za začasno čakanje na delo, karanteno, višjo silo in skrajšani polni delovni čas. Do konca leta bo za vse interventne ukrepe (skrajšani delovni čas, karantena/višja sila, čakanje na delo in začasno denarno nadomestilo) skupaj izplačanih okoli 355,7 mio EUR.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloDanes skoraj za tri milijone evrov novih izplačil

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube