Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Brezplačni posvet za delodajalce

V Mariboru prvi v nizu posvetov o novostih pri zaposlovanju tujcev. Od začetka leta prek portala eVEM možnost elektronske oddaje vlog za delovno dovoljenje.

Slovensko gospodarstvo  se v zadnjem času sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev,  ta deficit  pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Prav zato bo v četrtek,  17. januarja 2019, v Mariboru na sedežu Finančnega urada na Titovi cesti 10 - predavalnica št. 524 v 5. nadstropju -  potekal od 10. do 13. ure posvet, namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev.  Predstavniki Ministrstva za javno upravo in  našega Zavoda bodo predstavili,  kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti,  kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Z namenom zagotoviti hitrejši in učinkovitejši način pridobivanja delovnih dovoljenj je namreč od začetka  leta prek portala eVEM na voljo elektronska oddaja vlog za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH.   Več informacij: http://evem.gov.si/info/poslujem/zaposlovanje/zaposlitev-in-delo-tujca/

Ker je število udeležencev  posveta omejeno, je nujna predhodna obvezna prijava na dogodek prek elektronskega naslova: Mihaela.Cvetkovic@ess.gov.si. Prijave se zbirajo do zasedbe 70 prostih mest. Podoben posvet  bo organiziran tudi v Velenju, v Centru Nova, v četrtek, 24. januarja 2019. 

Posvet Novosti pri zaposlovanju tujcev

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloBrezplačni posvet za delodajalce

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube