Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Aktivno vpeti v drugi tir

Na Zavodu smo aktivno vpeti tudi v enega izmed največjih državnih projektov: gradnjo drugega tira železniške proge Divača–Koper. Cilj je dolgoročno zagotoviti 1.400 delavcev najrazličnejših profilov.

Gre za strateški projekt Slovenije, kot tudi Evrope, saj je sedanji tir ozko grlo dveh evropskih železniških koridorjev. Prav zato je nujna gradnja nove, sodobne in okolju prijazne proge. 

Naša poglavitna naloga v tem projektu je pomagati delodajalcem, ki iščejo delavce za delo na drugem tiru. Zato na Zavodu širšo javnost in iskalce zaposlitve informiramo o zaposlitvenih priložnostih v okviru projekta ter motiviramo brezposelne, ki so prijavljeni pri Zavodu, in jih posredujemo na aktualna prosta delovna mesta. 

V tem času poteka intenziven izbor kandidatov za zaposlitev v podjetjih Adecco in Yapı Merkezi, podružnica Ljubljana. Cilj je dolgoročno zagotoviti 1.400 delavcev najrazličnejših profilov.

Na Zavodu je glavni koordinator vseh aktivnosti, povezanih z iskanjem ustreznega kadra za drugi tir, Območna služba Koper.

Ker gre za velik nabor delavcev, in ker si prizadevamo iz vseh razpoložljivih virov zagotoviti ustrezne kandidate, pri tem sodelujejo tudi vse druge naše območne službe. Aktivnosti sicer potekajo v tesnem sodelovanju in v dogovorih z Adeccom, kjer bo zaposlena večina izbranih kandidatov. 

Trenutno je aktualnih 352 prostih delovnih mest, delodajalec pa išče 32 različnih profilov delavcev (voznike težke gradbene mehanizacije, gradbene delavce, gradbene delavce v predoru, varilce, minerje, delovodje …).

Na ta delovna mesta smo do 18. 6. 2021 napotili 144 preverjenih oseb, za kar je bilo potrebno veliko predhodnega osebnega preverjanja in motiviranja brezposelnih, saj so ti profili na splošno zelo iskani in hitro zaposljivi, gradbena sezona pa je na vrhuncu; 78 izmed napotenih oseb je bilo že prepoznanih kot primernih za zaposlitev. 

Z namenom, da bi čim bolj predstavili delo in delovne pogoje, smo v zadnjem mesecu do 18. 6. 2021 izvedli 30 skupinskih predstavitev prostih delovnih mest, na katere je bilo vabljenih 574 oseb, udeležilo pa se jih je 315.

Do 18. 6. 2021 je bilo izvedenih že 3.031 osebnih preverjanj in motiviranj oseb za zaposlitev v okviru projekta, prav tako pa so bile z naše strani izvedene tudi dodatne promocijske aktivnosti, s katerimi bi čim bolj predstavili potrebe delodajalca najširši javnosti.
 

Zagotavljanje kandidatov za gradnjo drugega tira železniške proge Divača-Koper. Fotografija je simbolična, prikaz enotirne železnice, s pogledom v daljavo.

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloAktivno vpeti v drugi tir

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube