Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

V. d. generalne direktorice ZRSZ Mavricija Batič je prisluhnila mladim

Predstavniki mladinskih organizacij Mladinski svet Slovenije in Mreže Mama so se na sestanku z vodstvom ZRSZ v torek, 4. Marca 2014, pogovarjali predvsem o partnerstvu pri projektu Dialog mladih 2.0: Vključujemo!«, pri katerem Zavod sodeluje z informiranjem, motiviranjem in predstavitvah mladih pred začetkom kariere oziroma zaposlitvijo.

V nekaterih območnih službah Zavoda so dogodek »Dialog mladih« že izpeljali, v drugih ga nameravajo še v tem mesecu.

Mladi so na srečanju z v. d. generalne direktorice odkrito spregovorili o – načeloma pozitivnih - izkušnjah s programom Jamstvo za mlade ter drugimi oblikami zaposlovanja in aktiviranja mladih iskalcev zaposlitve in brezposelnih. Strinjali so se, da je veliko aktualnih projektov v okviru Aktivne politike zaposlovanja za mlade prineslo zelo pozitivne rezultate, druge projekte pa bi bili potrebno v sodelovanju z več ministrstvi (ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za gospodarstvo, ministrstvo za šolstvo) po določenem času bolj prilagoditi trenutnim  potrebam mladih na terenu.

Srečanja sta se ob v. d. generalne direktorice Zavoda Mavriciji Batič in direktorici OS Ljubljana Barbari Vrtačnik  med drugim udeležila Tea Jarc, predsednica Mladinskega sveta Slovenije in Uroš Skrinar, direktor Mladinske mreže MaMa, ki združuje delovanje mladinskih centrov in nekaterih drugih mladinskih organizacij po Sloveniji.
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloV. d. generalne direktorice ZRSZ Mavricija Batič je prisluhnila mladim

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube