Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zamenjava dovoljenj za stalno prebivanje s kartično obliko

Tujci, ki dovoljenja za stalno prebivanje v obliki nalepke v potnem listu še niste zamenjali za dovoljenje za stalno prebivanje v obliki kartice, storite to čimprej, najkasneje pa do 18. 5. 2013.

Z novim Zakonom o tujcih (Uradni list RS št. 50/2011 in 57/2011 - popr.) je bila uvedena kartična oblika dovoljenja za stalno prebivanje. Po Zakonu o tujcih se dovoljenja za stalno prebivanje, ki so bila izdana po prej veljavnem zakonu, uporabljajo samo še do 18. 5. 2013, potem pa ga mora tujec zamenjati za samostojno listino v kartični obliki.

Ministrstvo za notranje zadeve zato poziva vse tujce, ki dovoljenja za stalno prebivanje v obliki nalepke v potnem listu še niste zamenjali za dovoljenje za stalno prebivanje v obliki kartice, da to storite čimprej, najkasneje pa do 18. 5. 2013.

S tem se boste izognili morebitnim nevšečnostim pri dokazovanju svojega statusa in uveljavljanju pravic, ki iz vašega statusa izhajajo, vključno z nemotenim potovanjem izven Republike Slovenije, zmanjšali pa boste tudi možnost ponarejanja listine.

Dovoljenje za stalno prebivanje lahko zamenjate pri upravni enoti, na območju katere prebivate.

Obvestilo Ministrstva za notranje zadeve

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloZamenjava dovoljenj za stalno prebivanje s kartično obliko

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube