Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Razrešitev in imenovanje v. d. generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje

Vlada RS je danes Lučko Žižek razrešila s položaja generalne direktorice Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, na katerem je bila od 1. 3. 2011. Vlada je prav tako na današnji seji za vršilko dolžnosti generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje imenovala Zlatko Srdoč Majer, ki bo nastopila ta mandat 7. 12. 2012 .

Kot je zapisano v sporočilu za javnost po seji Vlade RS, je Minister za delo, družino in socialne zadeve predlagal razrešitev dosedanje generalne direktorice na podlagi ugotovljenih nepravilnosti finančnega nadzora nad namensko porabo sredstev iz proračuna RS za izvajanje ukrepov na trgu dela v letih 2011 in 2012 in nezadostnih popravljalnih ukrepov, izhajajoč iz končnega poročila o nadzoru z dne 5. 9. 2012.

Zlatka Srdoč Majer je magistra državnih in evropskih študij, ki od konca leta 2007 vodi Velenjski Center za socialno delo. Pred tem je od leta 1994 do leta 2007 delala na Inšpektoratu RS za delo na področju nadziranja izvajanja delovne zakonodaje pri delodajalcih v RS. V obdobju od leta 1989 do leta 1994 pa je vodila občinsko kadrovsko službo v Šmarju pri Jelšah. Minister meni, da je Zlatka Srdoč Majer primerno strokovno usposobljena za opravljanje položaja vršilke dolžnosti generalnega direktorja, zato je Vladi Republike Slovenije predlagal, da jo imenuje za vršilko dolžnosti generalnega direktorja.
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloRazrešitev in imenovanje v. d. generalne direktorice Zavoda RS za zaposlovanje

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube