Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Aktivna politika zaposlovanje pridobila pozitivno mnenje revizorjev

O pravilnosti dela poslovanja Zavoda v letu 2010, ki se nanaša na pravilnost porabe sredstev za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja, je Računsko sodišče izreklo pozitivno mnenje.

Računsko sodišče je Zavodu RS za zaposlovanje izreklo pozitivno mnenje glede pravilnosti porabe sredstev za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja v letu 2010. Za te namene je imel Zavod predlani na voljo dobrih 114 milijonov evrov iz sredstev državnega in evropskega proračuna.

V ukrepe in aktivnosti aktivne politike zaposlovanja je bilo predlani vključenih 77.534 oseb, od katerih se  jih je 28.961 zaposlilo. V ukrepe je bilo tako vključenih 49,7 odstotka brezposelnih več kot v letu poprej. 

V primerjavi z letom 2009 je Zavod za zaposlovanje leta 2010 najbolj povečal izdatke pri javnih delih, ki so pomeben za socialni blažilec pri urejanju razmer na trgu dela in omogočajo vzdrževanje delovne kondicije najtežje zaposljivim brezposelnim osebam. Povečanje sredstev je bilo tudi pri ukrepu Zaposli.me in subvencijah za samozaposlitev.

Ob tem je računsko sodišče Zavodu podalo priporočila za izboljšanje poslovanja, predvsem dograditev aplikacije APZ.net, uvedbo kontrolnih postopkov preverjanja podatkov o delodajalcih že pri kontroli vlog ter vzpostavitev interaktivne elektronske povezave s pristojnimi institucijami za preveritve izpolnjevanja razpisnih pogojev in pogodbenih določil prejemnikov sredstev.
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestiloAktivna politika zaposlovanje pridobila pozitivno mnenje revizorjev

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube