Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

28. novembra vabijo podjetja na ogled delovnih mest

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva že četrtič

28. novembra 2019 od 16.30 ure dalje bo že četrtič potekal Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva, ki je namenjen spoznavanju poklicev v delovnem okolju, kjer se ti dejansko opravljajo. Obiskovalci bodo tako lahko neposredno dobili vse potrebne informacije o tem, kje bi želeli nadaljevati izobraževanje in se zaposlovati.
 
Več kot 100 podjetij po vsej Sloveniji bo hkrati odprlo svoja vrata v popoldanskem času, da se lahko obiskov v podjetjih udeležijo tudi starši in drugi odrasli, ki so v dopoldanskem času v službah, mladi pa v šolah. Seznam sodelujočih podjetij je objavljen na www.odkrijsvojtalent.si, kjer se lahko tudi prijavite za obisk. Število mest  za posamezen ogled je omejeno. 
 
Pobudnik velikega dogodka, ki poteka na več kot sto lokacijah po Sloveniji, je Gospodarska zbornica Slovenije, ki je k sodelovanju pritegnila tudi naš Zavod in Zavod RS za šolstvo. V preteklih treh letih se je obiskov podjetij udeležilo več kot 5 tisoč obiskovalcev in 98 % vseh, ki je odgovorilo na našo anketo,  je izrazilo željo, da bi se takega dogodka ponovno udeležilo. 
 
Tak način spoznavanja poklicev in izobraževalnih programov ponuja obiskovalcem vse potrebne informacije, ki jih potrebujejo za lažje poklicno odločanje oziroma za izbiro nadaljnjega izobraževanja ali se odločajo za spremembo poklica. Zato podjetja vabijo učence in starše, srednješolce in študente ter vse iskalce zaposlitve, ki iščejo nov izziv, da jih obiščejo in prepoznajo svoj poklicni interes in potencial, kar jim bo v pomoč pri nadaljnjih odločitvah za izobraževanje in razvoj kariere. 
 

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestilo28. novembra vabijo podjetja na ogled delovnih mest

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube