Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

22. in 23. januarja slovenski spletni (on-line) karierni sejem

S svojim virtualnim razstavnim prostorom bo sodeloval tudi Zavod skupaj z Info točko za tujce. Na kariernem sejmu bo sodelovalo skoraj 50 različnih podjetij. Za vse, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, je sejem dobra priložnost za navezovanje povezav z delodajalci iz najrazličnejših slovenskih podjetij.

Dogodek, s katerim bomo stopili v korak s svetom pri uporabi sodobnih komunikacijskih orodij za karierne sejme, bo že drugič zapovrstjo potekal pod okriljem kariernega portala Optius (Moja zaposlitev d.o.o.) in v partnerstvu z našim Zavodom. Spletni karierni sejem  je namreč preprosta, pregledna in učinkovita oblika povezovanja iskalcev zaposlitve z delodajalci, saj poteka zelo podobno kot običajni karierni sejmi. Glavna razlika je v tem, da delodajalci pri spletnem sejmu svoje podjetje in prosta delovna mesta predstavijo na virtualnih stojnicah, iskalci pa preko spletnih orodij stopijo v neposreden stik z njimi. Sodelovanje je preprosto tudi za tiste, ki niso najbolj vešči uporabe novih tehnologij, saj med postopkom prijave in sodelovanja uporabnike vodi intuitivna aplikacija. Za obisk sejma je potrebna internetna povezava, na sejem pa je mogoče dostopat tako z računalnika, tablice ali mobilnega telefona.

Prednosti sodelovanja za iskalce zaposlitve

Za vse, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, je sejem  dobra  priložnost za navezovanje stikov z delodajalci iz najrazličnejših slovenskih podjetij. Na zaposlitvenem portalu Optius so zadovoljni z dosedanjim odzivom slovenskih delodajalcev, saj je že več kot 40 podjetij potrdilo svojo udeležbo na sejmu. Za lažjo odločitev glede obiska sejma objavljamo seznam delodajalcev, to pa daje tudi možnost vnaprejšnje dobre priprave na razgovor z delodajalcem.

Tudi naš Zavod bo skupaj z Info točko za tujce, ki od lanske jeseni pomeni dodatno storitev v sklopu izvajanja politike zaposlovanja in dela tujcev,  sodeloval s svojim virtualnim razstavnim prostorom. Obiskovalcem sejma bomo tako ponudili vse informacije s področja dela Zavoda, s poudarkom na vseživljenjski karierni orientaciji, spodbudah Zavoda za usposabljanje in zaposlovanje, poleg tega  bomo tokrat pozornost  namenili tudi predstavitvi postopkov za zaposlovanje in delo tujcev

V obeh dneh sejma vabimo tudi k ogledu dveh spletnih seminarjev, ki jih  v okviru spremljajočega programa  pripravlja naš Zavod.  Eden - na temo priprave za zaposlitveni razgovor - bo namenjen iskalcem zaposlitve, drugi pa bo namenjen delodajalcem, ki jih zanima  področje zaposlovanja in dela tujcev
 
Spletni karierni sejem predstavlja dobro priložnost tako za brezposelne kot tiste, ki zaposlitev že imajo, vendar so odprti za nove priložnosti. Spletno okolje namreč zagotavlja diskretnost, po drugi strani pa tudi učinkovitost, saj bo vsak udeleženec lahko v dveh dneh stopil v stik z več podjetji in obenem opravil uvodne razgovore kar iz udobja svojega doma. Sejem poteka dva dni v živo, iskalci zaposlitve pa lahko svoj življenjepis na sejmu oddajo do 26. januarja.

Ekipa portala Optius že zbira prijave za sodelovanje na sejmu. Iskalci zaposlitve se lahko z nekaj osnovnimi podatki registrirajo na https://sejem.optius.com/. Prijave že potekajo.

Online karierni sejem 2020
 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestilo22. in 23. januarja slovenski spletni (on-line) karierni sejem

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube