Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

19. Zaposlitveni izziv s podjetjem Petrol, d. d.

Danes, 7. julija 2017, je potekal sklepni del 19. Zaposlitvenega izziva, projekta spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. V tokratnem Zaposlitvenem izzivu je podjetje Petrol, Slovenska energetska družba, d. d. iz Ljubljane, zaposlilo 4 izbrane kandidate na delovno mesto prodajalca za kulinariko v delu bencinskega servisa, kjer pripravljajo svežo hrano z imenom Fresh, zmagovalka izziva pa je postala Vlasta Svetek.

Zaposlitveni izziv je projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka kot tekmovanje med izbranimi kandidati (brezposelnimi in drugimi iskalci zaposlitve, prijavljenimi pri Zavodu), ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje.

Kandidati  se med seboj pomerijo v reševanju problemske/praktične naloge, ki jo določi podjetje. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo in prepriča strokovno komisijo, sestavljeno iz predstavnikov Zavoda RS za zaposlovanje, Združenja Manager in sodelujočega podjetja, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu za najmanj leto dni.

Tokratni Zaposlitveni izziv je potekal v sodelovanju s podjetjem Petrol, ki je največja slovenska energetska družba, hkrati pa tudi ena največjih slovenskih trgovskih družb. Osrednjo poslovno dejavnost predstavlja trgovanje z naftnimi derivati, plinom in ostalimi energenti, hkrati pa Petrol trguje tudi z blagom za široko porabo in s storitvami. Skupina Petrol zaposluje v Sloveniji in tujini več kot 4.300 delavcev.

Fresh je nov koncept sveže prehrane na bencinskih servisih, ki so ga v Petrolu razvili na podlagi raziskav nakupov in navad potrošnikov ter svojih analiz prodajnega procesa. Koncept Fresh omogoča vsem, ki živijo mobilno, zdravo in sveže pripravljeno prehrano na njihovi poti, med nujnimi delovnimi obveznostmi ali pa v svojem prostem času. Koncept Fresh je zasnovan na modularnosti in je prilagodljiv glede na prostor bencinskega servisa in njegovo lokacijo ter glede na ponudbo prehrane.

Mag.  Tomaž Berločnik, predsednik Petrolove uprave: »Petrol je inovativen na mnogih področjih, in ravno zaradi tega smo se z entuziazmom in s poslovnim interesom udeležili programa Zavoda za zaposlovanje »Zaposlitveni izziv. Z njihovo pomočjo smo iskali in tudi našli primerne kandidate za zaposlitev v našem programu koncepta hitre in zdrave prehrane FRESH. Izziv je bil izredno profesionalno voden in izveden, vse je teklo, kot smo se dogovorili, na Zavodu so zelo odzivni, srčni in imajo pravo željo po napredku. Čestitam za uspešno zaključen Izziv in se že pripravljamo na novega.«

Potek 19. Zaposlitvenega izziva

Podjetje Petrol se je s sodelovanjem v Zaposlitvenem izzivu odločilo zaposliti prodajalca za kulinariko v konceptu Fresh na bencinskem servisu. Postopek izbora in testiranja brezposelnih ter drugih iskalcev zaposlitve je izvedla ljubljanska območna služba zavoda za zaposlovanje. Na uvodno predstavitev projekta Zaposlitveni izziv in prostega delovnega mesta v omenjenem podjetju se je odzvalo 41 izbranih kandidatov. Z 18 kandidati smo po pregledu življenjepisov na Zavodu opravili razgovore, z 9  pa smo opravili tudi  ustrezne psihološke teste osebnostnih lastnosti.

V ožji izbor se je uvrstilo 8 oseb, 5 od teh se je udeležilo Dneva odprtih vrat, kjer so spoznali delo v Petrolovem Freshu. V tokratnem izzivu so se kandidati praktično preizkusili tako, da so morali postreči 4-člansko družino, ki je prišla  na obed na bencinski servis v Fresh restavracijo. Čeprav so tokrat zaposlitev dobili  kar 4 sodelujoči kandidati, je komisijo najbolj prepričala Vlasta Svetek, po izobrazbi prodajalka.

V doslej izvedenih osemnajstih Zaposlitvenih izzivih se je zaposlilo 28 visoko motiviranih in talentiranih brezposelnih, ki so odlično rešili problemsko nalogo oz. so se izvrstno dokazali pri praktičnem preizkusu.

/_files/10169/19_zaposlitveni_izziv_2.jpg

19 zaposlitveni izziv

19 Zaposlitveni izzic

19 zaposlitveni izziv

19 zaposlitveni izziv

/_files/10170/19_zaposlitveni_izziv_1.jpg

 

 

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestilo19. Zaposlitveni izziv s podjetjem Petrol, d. d.

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube