Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

14. marca slovenski spletni (on-line) karierni sejem

S svojim virtualnim razstavnim prostorom bo sodeloval tudi Zavod. Karierni sejem lahko sprejme do 20.000 iskalcev zaposlitve in do 100 različnih podjetij. Za vse, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, je sejem dobra priložnost za navezovanje povezav z delodajalci iz najrazličnejših slovenskih podjetij.

Dogodek, s katerim bomo stopili v korak s svetom pri uporabi sodobnih komunikacijskih orodij za karierne sejme, bo potekal pod okriljem kariernega portala Optius (Moja zaposlitev d.o.o.) in v partnerstvu z našim Zavodom. Spletni karierni sejem je preprosta, pregledna in učinkovita oblika povezovanja iskalcev zaposlitve z delodajalci, saj poteka zelo podobno kot običajni karierni sejmi. Glavna razlika je v tem, da delodajalci pri spletnem sejmu svoje podjetje in prosta delovna mesta predstavijo na virtualnih stojnicah, iskalci pa preko spletnih orodij stopijo v neposreden stik z njimi. Sodelovanje je preprosto tudi za tiste, ki niso najbolj vešči uporabe novih tehnologij, saj med postopkom prijave in sodelovanja uporabnike vodi intuitivna aplikacija, osebni pogovori pa potekajo preko preprostega klepetalnika ali orodja Skype.

Prednosti sodelovanja za iskalce zaposlitve

Za vse, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, je sejem  dobra  priložnost za navezovanje stikov z delodajalci iz najrazličnejših slovenskih podjetij. Na portalu Optius, so zadovoljni z dosedanjim odzivom slovenskih delodajalcev, saj je precej podjetij že potrdilo svojo udeležbo na sejmu. Tudi naš Zavod bo sodeloval s svojim virtualnim razstavnim prostorom, na katerem bomo obiskovalcem sejma ponudili vse informacije s področja dela Zavoda, s poudarkom na vseživljenjski karierni orientaciji in programih Zavoda. 

Vabimo vas k ogledu spletnega seminarja Zavoda na temo iskanja zaposlitve s pomočjo družbenih omrežij. Pripravili bomo tudi izkustveni video na temo razvoja kariere kot izziva sodobnega posameznika. V izkustvenem videu bomo predstavili karierni razvoj na primeru posameznika, ki se je določil spremeniti svojo karierno pot in k temu aktivno pristopil.  
 
Spletni karierni sejem predstavlja dobro priložnost tako za brezposelne kot tiste, ki zaposlitev že imajo, vendar so odprti za nove priložnosti. Spletno okolje namreč zagotavlja diskretnost, po drugi strani pa tudi učinkovitost, saj bo vsak udeleženec lahko v enem dnevu stopil v stik z več podjetji in obenem opravil uvodne razgovore kar iz udobja svojega doma.

Prijave že potekajo

Ekipa portala Optius že zbira prijave za sodelovanje na sejmu. Iskalci zaposlitve se lahko z nekaj osnovnimi podatki registrirajo na spletni strani sejma

 slovenski spletni (on-line) karierni sejem

Skip Navigation LinksDomovObvestilaObvestilo14. marca slovenski spletni (on-line) karierni sejem

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube