Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Euradria 2019

Omrežje EURADRIA je vzpostavljeno za spodbujanje mobilnosti iskalcev zaposlitve v EU v smislu prostega gibanja delovne sile v regiji Euradria na čezmejnem območju med Italijo in Slovenijo.

Namen in cilj projekta

Euradria s pomočjo mreže partnerjev (kot so zavodi za zaposlovanje, združenja delodajalcev, sindikati), drugih subjektov s področja trga dela in svetovalcev EURES zagotavlja pomoč in svetovanje vsem udeležencem na trgu dela v regiji. Tako iskalcem zaposlitve pri njihovem iskanju zaposlitve kot delodajalcem, ki iščejo ustrezen kader z znanji in veščinami za zaposlitev.

Aktivnosti omrežja so usmerjene k spodbujanju ukrepov na čezmejnem trga dela, kot so ohranitev delovnih mest, reševanje težav pri čezmejnem zaposlovanju in priložnosti rasti poslovanja na čezmejnem območju.

Namen projekta EURADRIA je: 

  • prispevati k izboljšanju zaposlovanja na območju regije Euradria (Obalno-kraška, Notranjsko-kraška, Goriška regija, Furlanija - Julijska krajina),
  • povečati informiranost in zaposlitvene možnosti čezmejnih delavcev,
  • izboljšati proces iskanja primernih kadrov za delodajalce v obeh državah ter
  • zagotoviti kvalificirano podporo vsem partnerjem v okolju.

Končni cilj projekta je vzpostavitev oziroma oblikovanje skupnega trga dela na območju EURADRIA, s prepoznavanjem tokov mobilnosti na čezmejnem območju med Slovenijo in Italijo ter zaznavanjem in odpravo ovir pri čezmejnem zaposlovanju.
 

Trajanje 

Od 1.1.2019 do 31.12.2019.
 

Partnerstvo

Nosilec projekta je Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina. Na ZRSZ sodelujemo kot pridruženi partner brez črpanja finančnih sredstev.
 

Financiranje 

Projekt Euradria: Čezmejni EURES Slovenija - Italija je financiran iz programa EU EaSI (EaSI – EURES: Cross-border partnership and support to cooperation on intra-EU mobility for social partners and EEA countries). 

    Eures EuradriaEvropska komisija
 

Kontaktna oseba

ZRSZ: Jana Krušič, jana.krusic@ess.gov.si.
 

Več informacij

Poglejte si spletno stran o projektu.

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

FB     LinkedIn    You Tube

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube