Skoči do osrednje vsebine

Spoznajte makedonske iskalce zaposlitve in se povežite z njimi

V prvi polovici junija bosta v organizaciji Veleposlaništva RS v Skopju in v sodelovanju z našim Zavodom potekala dva dogodka z naslovom Zaposlovanje in življenje v Sloveniji, na katerih se boste imeli priložnost povezati z makedonskimi iskalci zaposlitve. Vabimo vas, da se nam pridružite in se v živo predstavite potencialnim kandidatom v Skopju in Bitoli.

Na zavodu za zaposlovanje si prizadevamo pomagati delodajalcem pri zagotavljanju ustreznega kadra. Ob njegovem pomanjkanju na domačem trgu dela vam omogočamo, da se povežete tudi z iskalci zaposlitve iz tujine. 

Izberite termin in lokacijo ...

Prva dogodka v tujini, na katerih se boste lahko srečali s tamkajšnjimi iskalci zaposlitve, bosta potekala v Severni Makedoniji:

  • sreda, 7. 6. 2023, Skopje, med 10:00 in 17:00, Hotel Double Tree by Hilton Skopje, Bulevar ASNOM 17, Skopje,

  • četrtek, 8. 6. 2023, Bitola, med 10:00 in 17:00, Kulturno-informativni center Bitola – Oficirski dom, Širok Sokak 145, Bitola.

Sodelujočim delodajalcem bomo brezplačno zagotovili razstavni prostor, kjer se boste lahko tudi pogovorili s potencialnimi kandidati. Ravno tako bomo poskrbeli za promocijo obeh dogodkov. Za organizacijo potovanja in bivanja v Severni Makedoniji pa boste poskrbeli sami (financiranje stroškov prevoza, nočitve in prehrane). 

Število mest za delodajalce na dogodku je omejeno. 

Prednost pri izboru boste imeli delodajalci, ki ste nam v letu 2022 sporočili večje število prostih delovnih mest. Zagotovili bomo zastopanost delodajalcev iz vseh območnih služb glede na vaš sedež. Hkrati se bomo trudili zagotoviti heterogeno zastopanost glede na vašo dejavnost in zastopanost delodajalcev iz dejavnosti, ki so v raziskavi Napovednik zaposlovanja 2022-II sporočili večje težave pri iskanju kandidatov (npr. zdravstvo in socialno varstvo, gostinstvo).

Kako se prijavite?

Vljudno vas vabimo, da za udeležbo na dogodku najkasneje do 25. 5. 2023 izpolnite spletno prijavnico.

Spletna prijava na dogodek ...

Če bodo prejete prijave presegale razpoložljiva mesta, bomo med prijavljenimi opravili izbor sodelujočih.

Vsi prijavljeni delodajalci boste o rezultatih izbora obveščeni do 29. 5. 2023. 

Kaj pa, če se dogodka ne morete udeležiti?

Z vašimi prosti delovnimi mesti lahko seznanimo iskalce zaposlitve in vas z njimi povežemo po dogodku, če boste tako želeli. 

Delodajalce, ki želite takšno brezplačno promocijo na dogodku, prosimo, da izpolnite obrazec.

Predstavitev potreb delodajalca 

Izpolnjen obrazec do 31. 5. 2023 posredujete po e-pošti na naslova:

Informacije za kandidate

Zavedamo se nujnosti zagotavljanja ustrezne zaščite delavcev v delovnih migracijah. Na dogodkih bomo zato iskalcem zaposlitve na razstavnem prostoru Zavoda in Infotočke za tujce ter v spremljajočem programu zagotovili informacije o življenju in delu v Sloveniji, o pogojih in postopkih zaposlovanja tujcev ter odgovarjali na njihova vprašanja. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv.

Ste našli informacije, ki ste jih iskali? DA NE