Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Usposabljanje in izobraževanje


Aktualni programi izobraževanja in usposabljanja

Programi so namenjeni predvsem tistim, ki ste prijavljeni med brezposelnimi.


Usposabljanje na delovnem mestu za mlade

Ste mlajši od 30 let in prijavljeni med brezposelnimi? Program vam omogoča usposabljanje na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu. Izkažite se, pridobite nova znanja in izkušnje in si izboljšajte zaposlitvene možnosti.

Preberite več o programu Usposabljam.se 2020–2022.


Usposabljanje na delovnem mestu

S pomočjo programa lahko pridobite praktična znanja, spretnosti in izkušnje na konkretnem delovnem mestu pri delodajalcu. Tako se vključite v delovno okolje in si povečate možnosti za zaposlitev.

Preberite si več o programu Usposabljam.se 20202022


Učne delavnice

Ste brezposelni najmanj dve leti? Imate končano največ osnovno šolo? Ste starejši od 55 let? Iščete prvo zaposlitev in ste brezposelni najmanj pol leta? Imate status invalida in niste vključeni v zaposlitveno rehabilitacijo? Izboljšajte si možnosti zaposlitve s praktičnimi znanji, spretnostmi in izkušnjami, ki jih pridobite z usposabljanjem na delovnem mestu pri delodajalcih s področja socialnega podjetništva. 

Preberite več o programu Učne delavnice.


Delovni preizkus 

Ste prijavljeni med brezposelnimi? Želite pokazati, v čem ste dobri? Program vam omogoča, da preizkusite svoja znanja in spretnosti na delovnem mestu in se izkažete pri delodajalcih. Tako pridobite nove izkušnje in si povečate zaposlitvene možnosti. 

Preberite več o programu Delovni preizkus 20202022.


Neformalno izobraževanje in usposabljanje

Ste starejši od 50 let in iščete zaposlitev? Ste dopolnili najmanj 30 let in ste med brezposelnimi vsaj 12 mesecev oziroma prejemate denarno socialno pomoč? Imate najmanj 30 let, brez izobrazbe in zaposlitve? Udeležite se izobraževanja ali usposabljanja za opravljanje poklicnih del in nalog, po katerih povprašujejo delodajalci. Povečajte si zaposlitvene možnosti z dodatnimi znanji, ki jih lahko uporabite na konkretnem delovnem mestu. 

Preberite več o programu Neformalno izobraževanje in usposabljanje


Neformalno izobraževanje in usposabljanje za mlade

Ste mlajši od 30 let in prijavljeni med brezposelnimi? Udeležite se izobraževanja ali usposabljanja za opravljanje poklicnih del in nalog, po katerih povprašujejo delodajalci. Za to vam ni treba nazaj v redno šolo. Povečajte si zaposlitvene možnosti z novimi znanji in veščinami, ki jih lahko uporabite na konkretnem delovnem mestu.

Preberite več o programih neformalnega izobraževanja in usposabljanja za mlade.


Lokalni programi neformalnega izobraževanja

Ste prijavljeni med brezposelnimi? Udeležite se izobraževanja ali usposabljanja za opravljanje poklicnih del in nalog, po katerih povprašujejo delodajalci. Povečajte si zaposlitvene možnosti z dodatnimi znanji in veščinami, ki jih lahko uporabite na konkretnem delovnem mestu. Za to vam ni treba nazaj v redno šolo. 

Preberite več o lokalnih programih neformalnega izobraževanja


Praktični programi za spodbujanje zaposlovanja – MIC

Ste starejši od 50 let in iščete zaposlitev? Ste dopolnili 30 let ali več, pa ste med brezposelnimi že vsaj 12 mesecev oziroma prejemate denarno socialno pomoč? Imate najmanj 30 let, brez izobrazbe in zaposlitve? Program vam omogoča pridobitev konkretnih veščin, znanj in spretnosti za opravljanje dela, s poudarkom na praktičnem usposabljanju pri delodajalcu. Z vključitvijo v delovno okolje si izboljšate zaposlitvene možnosti. 

Preberite več o praktičnih programih za spodbujanje zaposlovanja.


NPK/TK – Preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij

Imate znanja in izkušnje, ki ste jih pridobili z delom? Ali v prostem času, brez izobraževanja? V tem programu lahko preverite in potrdite svojo usposobljenost za opravljanje poklica ali poklicnih nalog, po katerih povprašujejo delodajalci. Za to vam ni treba nazaj v redno šolo.

Preberite več o programu preverjanja in potrjevanja NPK/TK.


PUM-O – Projektno učenje mlajših odraslih

Niste dokončali srednje šole, niste v službi? Če ste starejši od 15 let in mlajši od 26 let, pohitite v najbližji PUM-O in se zasidrajte. Tam se vedno dogaja ... Preizkusite kaj novega, naučite se kaj zanimivega. To je vaša vstopnica, da se vrnete v šolo ali poiščete zaposlitev.

Preberite več o programu PUM-O.


Formalno izobraževanje

V šolskem letu 2021/2022 vam omogočamo, da dokončate osnovno šolo oziroma pridobite osnovnošolsko izobrazbo ali pa zaključite srednješolsko izobraževanje. Tako si olajšate pot do zaposlitve ali poklica.

Preberite več o programu izobraževanja.

Omejimo širjenje okužbe


Preverite, kako nas lahko kontaktirate in poslujete z nami v sedanjih razmerah.

Spremljajte naše ukrepe na enem mestu. 


Koronavirus

Kam po znanje?


PREGLED IZOBRAŽEVANJA ODRASLIH V SLOVENIJI
 

Andragoški center Slovenije (ACS) vsako leto zbere podatke o izvajalcih izobraževanja odraslih in njihovih izobraževalnih programih. Zbrane podatke objavi na svoji spletni strani.

To je eden redkih virov informacij na nacionalni ravni, ki predstavlja izobraževalno ponudbo na področju formalnega in neformalnega izobraževanja odraslih.

Poglejte si pregled ponudbe izobraževanja odraslih.
 

Skip Navigation LinksDomovIskalci zaposlitveProgrami Usposabljanje in izobraževanje

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube