Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Samostojno vodenje kariere

1. eSvetovanje

eSvetovanje

Pred uporabo se registrirate na spletnem mestu eSvetovanje. Tako si zagotovite dostop do vseh orodij in storitev, ki vas popeljejo skozi ključne točke načrtovanja in vodenja kariere.

Kakšen sem?

Prepoznajte in ocenite svoje osebnostne lastnosti, sposobnosti, vrednote in življenjski stil, še preden vas ocenijo delodajalci. Na voljo vam je vrsta vprašalnikov in podobnih pripomočkov.  

Kaj me zanima?

Delodajalci vedo, da boste v to, kar vas zanima, pripravljeni vložiti več truda, bolj boste motivirani dobro opraviti delo, hitreje se boste učili in prilagajali novostim.

Ljudi lahko glede na interese razdelimo v šest skupin. Ugotovite svoj prevladujoč interesni tip in si oglejte, kateri poklici bi vam najbolj ustrezali. 

Kaj znam?

Kompetence kažejo na to, kaj dejansko lahko naredite in kakšen odnos imate do dela. Delodajalcu povedo, kako dobro boste opravljali svoje delo.

Preverite, kako močno so posamezne kompetence izražene pri vas, naučite se jih primerno opisati in pokazati. Ocenite, v čem ste dobri in v čem še lahko napredujete. 

Kaj naj delam?

Poiščite zase zanimive poklice, izberite pet najbolj privlačnih, ki bi v prihodnje lahko postali vaši zaposlitveni cilji. Preverite zahteve želenih poklicev in povpraševanje delodajalcev. Analizirajte, ali vam še kaj manjka za zaposlitev v teh poklicih. 

Lahko se zgodi, da najdete poklice, ki jih doslej niste poznali ali ste jih morda prezrli. Kaj, če je ravno med njimi poklic, ki vam bo spremenil življenje. 

Kje iščem zaposlitev?

Zaposlitev lahko iščete na podlagi objavljenih zaposlitvenih oglasov ali s pomočjo odkrivanja neobjavljenih potreb po delu. 

Približno tri četrtine delovnih mest se zapolni še pred njihovo objavo. To pomeni, da so izbrani kandidati slišali o možnostih zaposlitve po drugih kanalih – na skritem trgu dela. Pozanimajte se, kako deluje. 

Kako kandidiram na delovna mesta?

Poglejte si, kako napisati prijavo, s katero boste prepričali delodajalca, da vas povabi na zaposlitveni razgovor. Ne pozabite, življenjepis in spremno pismo morate vsakokrat prilagoditi delovnemu mestu in delodajalcu. 

Vas skrbi, kako se boste znašli na zaposlitvenem razgovoru? Seznanite se, kako se lahko pripravite na razgovor in kaj zanima delodajalce. Preberite, kakšne vprašalnike in teste lahko pričakujete v postopku izbora kandidatov.

Kako naj bom aktiven?

Iskanja zaposlitve se lotite načrtno. Spoznajte, kako si postavite cilje in pripravite načrt za njihovo uresničitev. Spremljajte svoj napredek na poti do zaposlitve.

 


2. Računalniški program Kam in kako

Se odločate o izbiri ali zamenjavi poklica? Želite izvedeti, kateri poklici so za vas primerni in zanimivi?

S pomočjo interaktivnega računalniškega programa za izbor poklicev Kam in kako lahko dobite nove zamisli o poklicih. Ali si razširite znanje o že poznanih in novih poklicih. 

 


3. Spletni portal MojaIzbira.si

Se sprašujete, kateri poklic je pravi za vas in kje nadaljevati šolanje? Kje vse se lahko izobražujete in kakšne programe ponujajo šole?

Oglejte si, s kakšno izobrazbo je mogoče opravljati poklic, ki vas zanima.

Kliknite na spletni portal MojaIzbira.si.

 

Skip Navigation LinksDomovIskalci zaposlitvePomoč pri iskanju zaposlitveSamostojno vodenje kariere

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube