Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Spletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU

V ponedeljek, 12. 10. 2020, ob 13:00 vas vabimo na spletno predstavitev raziskave Ovire pri koordinaciji sistemov socialne varnosti med državami članicami EU na področju denarnih nadomestil za brezposelnost.

► ​Kliknite na povezavo in se udeležite predstavitve, ki bo potekala na spletni platformi Zoom. Vodil jo bo nosilec raziskave, prof. dr. Grega Strban, univ. dipl. prav., skupaj z raziskovalcema doc. dr. Lukom Mišičem in as. Saro Bagari. 

Cilj raziskave je s konkretnimi predlogi prispevati k seznanjanju z ovirami in njihovemu odpravljanju, s tem pa tudi k izboljšanju izvajanja sistema koordinacije socialne varnosti na področju denarnih nadomestil na mednarodnem nivoju in posledično, v smislu Direktive 2014/54/EU, k spodbujanju enake obravnave delavcev EU.

Namen raziskave je predvsem:

  • opraviti primerjalno analizo sedanjega stanja sistema koordinacije socialne varnosti na področju denarnih nadomestil za brezposelnost med Slovenijo in državami članicami, s katerimi ima Slovenija največ postopkov z navedenega področja socialne varnosti,
  • ugotoviti pravne, praktične in administrativne ovire v konkretnih postopkih ter predlagati rešitve za odpravo teh ovir,
  • ugotoviti stanje glede enake obravnave delavcev EU ter uresničevanja načel prava EU in koordinacije socialne varnosti v praksi. 
     

Raziskavo je izvedla Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani. Naročnica raziskave je Kontaktna točka za enako obravnavo delavcev EU, ki deluje pod našim okriljem v okviru Projekta EURES – Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile. Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Spletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU, Zoom, 12. 10. 2020, 13.00

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESSpletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube