Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Spletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU

V ponedeljek, 12. 10. 2020, ob 13:00 vas vabimo na spletno predstavitev raziskave Ovire pri koordinaciji sistemov socialne varnosti med državami članicami EU na področju denarnih nadomestil za brezposelnost.

► ​Kliknite na povezavo in se udeležite predstavitve, ki bo potekala na spletni platformi Zoom. Vodil jo bo nosilec raziskave, prof. dr. Grega Strban, univ. dipl. prav., skupaj z raziskovalcema doc. dr. Lukom Mišičem in as. Saro Bagari. 

Cilj raziskave je s konkretnimi predlogi prispevati k seznanjanju z ovirami in njihovemu odpravljanju, s tem pa tudi k izboljšanju izvajanja sistema koordinacije socialne varnosti na področju denarnih nadomestil na mednarodnem nivoju in posledično, v smislu Direktive 2014/54/EU, k spodbujanju enake obravnave delavcev EU.

Namen raziskave je predvsem:

  • opraviti primerjalno analizo sedanjega stanja sistema koordinacije socialne varnosti na področju denarnih nadomestil za brezposelnost med Slovenijo in državami članicami, s katerimi ima Slovenija največ postopkov z navedenega področja socialne varnosti,
  • ugotoviti pravne, praktične in administrativne ovire v konkretnih postopkih ter predlagati rešitve za odpravo teh ovir,
  • ugotoviti stanje glede enake obravnave delavcev EU ter uresničevanja načel prava EU in koordinacije socialne varnosti v praksi. 
     

Raziskavo je izvedla Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani. Naročnica raziskave je Kontaktna točka za enako obravnavo delavcev EU, ki deluje pod našim okriljem v okviru Projekta EURES – Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile. Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Spletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU, Zoom, 12. 10. 2020, 13.00

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESSpletna predstavitev raziskave o ovirah pri koordinaciji socialne varnosti v EU

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube