Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Sezonska dela z EURES-om

Pravični delovni pogoji za sezonske zaposlitve

Vsako leto se skoraj 850 000 državljanov EU preseli v drugo državo članico zaradi opravljanja sezonskega dela, najpogosteje v panogah, kot so kmetijstvo, turizem, gostinstvo in gradbeništvo
Zato je še posebej pomembno, da so delavci in delodajalci seznanjeni s svojimi pravicami in obveznostmi v primeru sezonskega dela.

Iskalci zaposlitve

S sezonskim delom lahko v kratkem času pridobite nova znanja in kompetence, izkušnjo življenja v tujini brez dolgoročnih obveznosti ter seveda priložnost za zaslužek. Na portalu EURES preverite 8 razlogov, zakaj bi morali razmisliti o sezonskem delu.

► Ne spreglejte! Kot sezonski delavec imate pravico do enakih delovnih pogojev kot domači delavci. To vključuje npr. plačilo, delovni čas ter varnost in zdravje pri delu. Preberite več o svojih pravicah na portalu EURES.

Če potrebujete pomoč pri iskanju sezonskega dela ali dodatne informacije in usmeritve, se za pomoč obrnite na svetovalca EURES.

Delodajalci 

Zaposlovanje sezonskih delavcev iz tujine vam lahko pomaga, da si zagotovite osebje, ki ga potrebujete na vrhuncu sezone.

► Če želite zaposliti sezonske delavce iz EU, se obrnite na pisarno za delodajalce EURES, kjer bodo izkušeni svetovalci odgovorili na vaša vprašanja in vam pomagali pri upravnih vidikih sezonskih zaposlitev. 

Kampanija Sezonska dela z EURES-om

Za vzpodbujanje pravične in varne mobilnosti smo pri vseevropski mreži za zaposlovanje EURES pričeli s kampanjo, ki deluje v okviru kampanje Pravice za vse letne čase – kampanja za sezonske delavce Evropskega organa za delo ELA, s katero vam želimo v pomagati, da brez težav najdete potrebne informacije glede sezonskih del

► Vas zanima, kako vam lahko EURES pomaga pri iskanju sezonske zaposlitve ali v postopkih zaposlovanja, zlasti v težavnih razmerah med pandemijo COVID-19? Oglejte si predstavitveni video in sledite objavam na naši spletni strani, Facebooku, Twitterju, LinkedInu in Instagramu s ključniki #EURESeasonalWorks in #Rights4AllSeasons. 

Še več informacij pa lahko pričakujete v akcijskem tednu med 20. in 24. septembrom 2021 s številnimi aktivnostmi na temo sezonskih del.

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESSezonska dela z EURES-om

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Preizkusite spletni pripomoček pri iskanju zaposlitve in razvoju kariere.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube