Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Brezplačna možnost pravnega preverjanja odpovedi pogodbe o zaposlitvi v Italiji

Imate stalno prebivališče v Sloveniji in ste v obdobju širjenja epidemije koronavirusa izgubili zaposlitev v Italiji iz poslovnih razlogov?

Uredba Cura Italia, ki jo je 17. 3. 2020 izdala italijanska vlada, v svojem 46. členu (Sospensione delle procedure di impugnazione dei licenziamenti) govori o začasni ustavitvi postopkov za odpuščanje zaposlenih iz poslovnih razlogov.

To pomeni, da za prejete odpovedi od 23. 2. 2020 in za obdobje 60 dni od datuma objave uredbe v Uradnem listu Republike Italije delodajalec ne sme prekiniti delovnega razmerja zaposlenemu iz poslovnih razlogov (po 3. členu italijanskega zakona 604 z dne 15. 7. 1966).

Patronat INAS, ki je skupaj s svojimi slovenskimi predstavništvi partner čezmejnega projekta Euradria, pojasnjuje, da zaposleni, ki so prejeli odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov, lahko zahtevajo preklic odpovedi v 60 dneh od datuma prejema odpovedi. 

Upravičene osebe bo delodajalec znova vključil v zaposlitev in jih poslal na čakanje na delo, za kar lahko uveljavlja sredstva iz dopolnilne blagajne (Cassa Integrazione).

Potrebno je preveriti vsak posamezen primer odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Zaposleni, ki so vam predčasno prekinili delovno razmerje v Italiji, lahko skenirate odpoved pogodbe o zaposlitvi in jo pošljete na elektronski naslov Patronata INAS v Sloveniji: slovenia@inas.it. Tam lahko vaš primer preverijo s pomočjo odvetniške službe in vam pošljejo nadaljnje informacije glede postopka preklica odpovedi.


Odpoved pogodbe o zaposlitvi v Italiji iz poslovnih razlogov
 

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESBrezplačna možnost pravnega preverjanja odpovedi pogodbe o zaposlitvi v Italiji

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost.

EURES

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube