Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Brezplačna možnost pravnega preverjanja odpovedi pogodbe o zaposlitvi v Italiji

Imate stalno prebivališče v Sloveniji in ste v obdobju širjenja epidemije koronavirusa izgubili zaposlitev v Italiji iz poslovnih razlogov?

Uredba Cura Italia, ki jo je 17. 3. 2020 izdala italijanska vlada, v svojem 46. členu (Sospensione delle procedure di impugnazione dei licenziamenti) govori o začasni ustavitvi postopkov za odpuščanje zaposlenih iz poslovnih razlogov.

To pomeni, da za prejete odpovedi od 23. 2. 2020 in za obdobje 60 dni od datuma objave uredbe v Uradnem listu Republike Italije delodajalec ne sme prekiniti delovnega razmerja zaposlenemu iz poslovnih razlogov (po 3. členu italijanskega zakona 604 z dne 15. 7. 1966).

Patronat INAS, ki je skupaj s svojimi slovenskimi predstavništvi partner čezmejnega projekta Euradria, pojasnjuje, da zaposleni, ki so prejeli odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov, lahko zahtevajo preklic odpovedi v 60 dneh od datuma prejema odpovedi. 

Upravičene osebe bo delodajalec znova vključil v zaposlitev in jih poslal na čakanje na delo, za kar lahko uveljavlja sredstva iz dopolnilne blagajne (Cassa Integrazione).

Potrebno je preveriti vsak posamezen primer odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Zaposleni, ki so vam predčasno prekinili delovno razmerje v Italiji, lahko skenirate odpoved pogodbe o zaposlitvi in jo pošljete na elektronski naslov Patronata INAS v Sloveniji: slovenia@inas.it. Tam lahko vaš primer preverijo s pomočjo odvetniške službe in vam pošljejo nadaljnje informacije glede postopka preklica odpovedi.


Odpoved pogodbe o zaposlitvi v Italiji iz poslovnih razlogov
 

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESBrezplačna možnost pravnega preverjanja odpovedi pogodbe o zaposlitvi v Italiji

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube