Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Le še nekaj dni za prijavo v delovno-učno izkušnjo v tujini

Le še do 26. novembra se lahko prijavite v Nacionalno shemo mobilnosti (NSM) za pridobivanje delovno-učnih izkušenj v tujini. Ne spreglejte priložnosti in se podajte novim izzivom naproti.

Postanite tudi vi del ekipe udeležencev, ki se bo podala v Nemčijo z namenom, da pridobijo veščine in spretnosti na delovnem mestu in se lažje vključijo na trg dela. Začetek aktivnosti je predviden 6.1.2020.

Do 26.11.2019 do 23.59 se lahko prijavite po elektronski pošti: nsm@ess.gov.si

V program NSM se lahko vključite mladi med 18. in 35. letom starosti, če niste zaposleni in se ne udeležujete formalnega izobraževanja ali usposabljanja. Prednost pri vključitvi v program imate tisti, ki ste brez zaposlitve eno leto ali več. 
 

Še nekaj o udeležencih in programu …

 • Dve tretjini udeležencev sta ženskega spola. 
 • 55 % udeležencev je iskalcev prve zaposlitve.
 • Udeleženci programa prihajajo iz vseh slovenskih regij, najpogosteje pa se v program vključujejo iz Osrednjeslovenske, Podravske in Jugovzhodne regije. 
 • Delovno-učno izkušnjo so udeleženci v Nemčiji izvajali na različnih delovnih področjih. Najpogosteje na področju dela z ljudmi (delo v vrtcih, delo z migranti, ljudmi s posebnimi potrebami ter organizacija dogodkov), hotelirske dejavnosti, na področju kemije, biotehnologije ter grafičnega oblikovanja.
 • V letih 2017, 2018 in 2019 smo 87 mladim zagotovili udeležbo v šestmesečnem programu, z delovno-učno izkušnjo pri treh partnerskih organizacijah v Nemčiji.
   

Kako uspešni smo?

Izhodi v zaposlitev, izobraževanje ali usposabljanje udeležencev, ki so bili vključeni v program NSM od marca 2017 do julija 2019 (podatki na dan 7.11.2019):

 • Od 20 vključenih v letu 2017 je trenutno 13 zaposlenih, kar predstavlja 65-odstotno stopnjo integracije na trg dela.
 • Od 24 udeležencev, ki so bili v program NSM vključeni v letu 2018, je le ena oseba brezposelna. 20 udeležencev je zaposlenih, 3 udeleženci pa so vključeni v usposabljanje in izobraževanje.
   

Mobilnost udeležencev je v celoti financirana iz sredstev projekta Razvoj storitev za pospeševanje transnacionalne mobilnosti delovne sile – EURES, ki se sofinancira iz Evropskega socialnega sklada in sodi v okvir Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v Sloveniji.
 

Vabljeni k ogledu predstavitvenega filma ... 

Skip Navigation LinksDomovEURESSlovenski EURESDogodki EURESLe še nekaj dni za prijavo v delovno-učno izkušnjo v tujini

Karierno središče - pomoč na vaši karierni poti

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke. 

Karierno središče

Obiščite spletno mesto eSvetovanje

Oglejte si uporabne nasvete za iskanje zaposlitve.

eSvetovanje

Eures vam pomaga pri iskanju zaposlitve ali kandidatov v EU.  Tvoja Evropa

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost in spletno mesto Tvoja Evropa.

EURESTvoja Evropa

Obiščite naš Facebook.     Obiščite našo stran LinkedIn.    Obiščite naš kanal You Tube.

Spremljajte nas!

Facebook, LinkedIn,
You Tube