Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Zaposlovanje

Aktualni programi za zaposlovanje

Programi so namenjeni predvsem tistim, ki ste prijavljeni med brezposelnimi.

Poglejte si aktualne programe.


Javna dela 2016

V javna dela se v letu 2016 lahko vključite dolgotrajno brezposelni. Pri tem imate prednost tisti, ki ste več kot dve leti neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi in v tem času niste bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Na podlagi prvega od dveh javnih povabil za izbor javnih del se v programe na vseh področjih lahko vključite tisti z nižjo ravnjo izobrazbe (končano ali nedokončano osnovno šolo, nižjo ali srednjo poklicno šolo). V programe socialnega varstva in v razvojne programe za spodbujanje socialnega podjetništva pa se lahko vključite ne glede na raven svoje izobrazbe. 

Na podlagi drugega in tretjega javnega povabila se v izbrane programe na razpisanih področjih lahko vključite dolgotrajno brezposelni ne glede na raven izobrazbe.

Preberite več o programih javnih del 2016.


Prvi izziv 2015

Prebivate v vzhodni Sloveniji, ste mlajši od 30 let? In ste prijavljeni med brezposelnimi najmanj 3 mesece, se ne izobražujete ali usposabljate? S pomočjo tega programa se lahko zaposlite za najmanj 15 mesecev, skupaj s 3-mesečnim poskusnim delom. Delodajalci za vašo zaposlitev prejmejo subvencijo. 

Preberite več o programu Prvi izziv 2015.


Povračilo prispevkov delodajalca na območjih z visoko brezposelnostjo

Ste prijavljeni med brezposelnimi najmanj pol leta? Imate končano ali nedokončano osnovno šolo? Ste starejši od 50 let? Imate status invalida? Z ukrepom povračila prispevkov vam lahko pomagamo do redne zaposlitve pri delodajalcih v Pokolpju, Mariboru z okolico ali Hrastniku, Radečah, Trbovljah. 

Preberite več o ukrepu povračila prispevkov delodajalca na območjih z visoko brezposelnostjo.


Povračilo prispevkov delodajalca v Pomurju

Ste prijavljeni med brezposelnimi najmanj pol leta? Ste starejši od 50 let? Ste končali osnovno šolo ali nižjo poklicno šolo? Z ukrepom povračila prispevkov vam lahko pomagamo do redne zaposlitve pri delodajalcih v Pomurju.

Preberite več o ukrepu povračila prispevkov v Pomurju.


Vračilo prispevkov delodajalca za prvo zaposlitev

Ste mlajši od 26 let? Ali pa mama, ki skrbi za otroka do 3. leta starosti? Delodajalci, ki vas prvič zaposlijo za nedoločen čas, lahko za vašo zaposlitev uveljavljajo vračilo prispevkov delodajalca.

Preberite več o vračilu prispevkov za prvo zaposlitev.


Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za starejše 2016

Ste starejši od 55 let? In najmanj šest mesecev prijavljeni med brezposelnimi? Delodajalci lahko za največ prvi dve leti vaše zaposlitve uveljavljajo oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Zaposlitev mora biti sklenjena med 1. 1. 2016 in 31. 12. 2017.

Preberite več o oprostitvi plačila prispevkov za starejše 2016.


Davčna olajšava za zaposlovanje brezposelnih

Ste mlajši od 26 let? Ali pa starejši od 55 let? In ste prijavljeni med brezposelnimi najmanj pol leta? Delodajalci lahko za vašo zaposlitev uveljavljajo davčno olajšavo pri Finančni upravi RS. Zaposlitev mora biti sklenjena za nedoločen čas.

Preberite več o davčni olajšavi za zaposlovanje brezposelnih.


Davčne olajšave za zaposlovanje invalidov

Preverite, ali ste med tistimi, za katere delodajalci lahko uveljavljajo olajšavo za zaposlitev invalidov. Olajšavo lahko uveljavljajo pri Finančni upravi RS.

Preberite več o davčnih olajšavah za zaposlovanje invalidov.

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost delavcev.

EURES

IZA

Imate vprašanje? IZA vam pomaga najti odgovor. 

IZA

eSvetovanje

Spremljajte aktualne novice ZRSZ tudi na Facebooku.

FACEBOOK