Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Postopek izdaje delovnih dovoljenj

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje od 3. 8. 2009 vse vrste delovnih dovoljenj izdaja na centralni lokaciji, to je v Ljubljani, v Rožni dolini, Cesta IX/6.

Vloge se vlagajo na predpisanih obrazcih TUJ in se lahko:

  • oddajo osebno na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, Služba za zaposlovanje in delo tujcev, Cesta VI/7, Ljubljana, poleg tega tudi na vseh organizacijskih enotah Zavoda oziroma
  • po pošti na naslov Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Rožna dolina, Cesta IX/6, 1000 Ljubljana.

Ne pozabite na plačilo upravne takse. Za vloge, spise in dejanja, opravljena po Zakon o zaposlovanju in delu tujcev se plačuje taksa po zakonu, ki ureja upravne takse.

V zvezi z izdajanjem delovnih dovoljenj napotenim delavcem, ki na čezmejni način izvajajo storitev v Republiki Sloveniji, se poleg plačila upravne takse zaračunava nadomestilo posebnih stroškov. Posebni stroški se zaračunavajo tuji gospodarski družbi, slovenski gospodarski družbi in tujem delodajalcu za stroške, ki nastanejo Zavodu v zvezi s preverjanjem pogojev iz 36., 37., in 38. člena ZZDT in vodenjem evidence po zakonu.

V kolikor je vloga popolna, mora Zavod o izdaji delovnega dovoljenja odločiti najkasneje v 60-ih dneh.

Pojasnila in informacije o poteku postopkov lahko dobite neposredno pri svetovalcih, ki vodijo posamezen postopek na področju izdaje delovnih dovoljenj, in sicer:

  • po telefonu na telefonski številki 01/ 300 49 40 oziroma na telefonskih številkah svetovalcev, ki so objavljene na odzivniku.
  • V času uradnih ur lahko stranke na okencu na navedeni lokaciji pridobijo splošne informacije o vlogah, prav tako lahko dobijo pomoč pri izpolnjevanju le- teh.
  • poslovnem času Zavoda imajo stranke možnost oddaje vlog in dopolnitev vlog.

Poleg Službe za zaposlovanje tujcev nudijo pojasnila in splošne informacije o poteku postopka:

  • Kontaktni center na telefonski številki 080 20 55
  • Info točka na telefonski številki 01/472 64 60, ki poleg splošnih informacij nudi tudi pomoč pri izpolnjevanju vlog za izdajo delovnih dovoljenj.

Novost:

Elektronska storitev eVPOGLED V VLOGE ZA DELOVNA DOVOLJENJA vam - kot poslovnemu subjektu - omogoča prikaz podatkov o oddanih vlogah za delovna dovoljenja za zaposlitve tujcev ter vpogled v stanja vlog od sprejema do rešitve.
Po elektronski poti lahko tako:

  • naročite potrdilo o vloženi vlogi;
  • pridobite informacije o posamezni vlogi (stanje vloge: nerešeno/rešeno; status vloge: pripravljen, evidentiran, odposlan);
  • vzpostavite elektronski kontakt s svetovalcem, ki vlogo rešuje.

Do elektronske storitve eVpogled v vloge za delovna dovoljenja dostopate prek Portala za delodajalce. Če imate pri elektronskem vpogledu težave, lahko pokličete Kontaktni center 080 20 55.

Skip Navigation LinksDomovDelodajalciZaposlovanje in delo tujcevPostopek izdaje delovnih dovoljenj

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost delavcev.

EURES

info_tocka_za_tujce

Informacije za tuje delavce iz tretjih držav. 

TUJCI

eSvetovanje

Spremljajte aktualne novice ZRSZ tudi na Facebooku.

FACEBOOK