Preskoci do navigacije

Preskoci do vsebine

Razpisi

Na podlagi javnega povabila lahko pridobite:

  • subvencijo za zaposlitev brezposelnih po novem Zakonu o urejanju trga dela,
  • povračilo stroškov praktičnega usposabljanja brezposelnih.

V tem času ni odprtih javnih povabil.

Obvestilo:

Na Zavodu za zaposlovanje izvajamo številne programe aktivne politike zaposlovanja s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada. Tako bomo tudi v okviru sedanje finančne perspektive do leta 2020 nadaljevali vrsto programov neformalnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in spodbud za zaposlovanje.

Skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti si prizadevamo v najkrajšem času objaviti javna povabila za usposabljanje na delovnem mestu in subvencionirano zaposlitev brezposelnih.

Ker pa obravnava vlog za nove programe aktivne politike zaposlovanja iz evropskih sredstev pri pristojnih službah še ni zaključena, natančnejši datumi objave javnih povabil še niso znani.

V obvestilu za delodajalce si lahko pogledate vse pomembne novosti pri črpanju sredstev Evropskega socialnega sklada v obdobju do leta 2020.

Programi aktivne politike zaposlovanja bodo tudi v prihodnje namenjeni zlasti mlajšim, starejšim, dlje časa brezposelnim in nižje izobraženim, s poudarkom na usklajevanju ponudbe in povpraševanja na trgu dela.


Javna dela 2016

Za leto 2016 načrtujemo objavo dveh javnih povabil za izbor programov javnih del. Prvega v decembru 2015 in drugega v januarju 2016. Javna dela bodo prihodnje leto prednostno usmerjena na področja socialnega varstva in v vključevanje dolgotrajno brezposelnih z nižjo izobrazbo.

Delovni preizkus za mlade 2015

Delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa za mlade brezposelne, prijavljene pri Zavodu. Javno povabilo je zaprto 17. 7. 2015 zaradi porabe sredstev.

Iz faksa takoj praksa

Spodbuda 6.000 EUR za prvo zaposlitev visoko izobraženih mladih brezposelnih z izpopolnjevanjem za konkretno delo. Njihovo zaposlitev morate ohraniti najmanj eno leto. Končni rok za oddajo ponudb se je iztekel 30. 6. 2015.

Usposabljanje na delovnem mestu 2015

Usposabljanje na delovnem mestu in povračilo stroškov usposabljanja za brezposelne, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni pri Zavodu. Povabilo je bilo zaprto 10. 6. 2015 zaradi porabe razpoložljivih sredstev.

Delovni preizkus za mlade

Delovni preizkus in povračilo stroškov delovnega preizkusa za mlade brezposelne, prijavljene pri Zavodu. Končni rok za oddajo ponudb se je iztekel 17. novembra 2014.

Delovna vključenost starejših oseb

Subvencija za zaposlitev starih 50 in več let iz vzhodne Slovenije, ki so vsaj 12 mesecev brezposelni ali so brez izobrazbe. Končni rok za oddajo ponudb se je iztekel 14. novembra 2014.

Subvencioniranje zaposlovanja za odpravo posledic žleda

Subvencija 5.000 EUR za eno letno zaposlitev brezposelnih, ki so bili prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb vsaj 6 mesecev ali niso imeli dokončanega srednjega strokovnega, poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja. Končni rok za oddajo ponudb na javno povabilo se je iztekel 30. 9. 2014.

Zaposli.me 6/2014

Subvencija za zaposlitev brezposelnih v višini 5.000 evrov za delodajalce iz vse Slovenije. Za obdobje najmanj enega leta za polni delovni čas. Povabilo je z dnem 25. 9. 2014 zaprto zaradi porabe razpoložljivih sredstev.

Aktualna povabila


PRIJAVA JE ŠE MOŽNA.
 

To so odprta povabila, na katera se lahko prijavite do razdelitve vseh predvidenih sredstev, najdlje pa do končnega roka za oddajo ponudbe.


Več informacij:

Več o Kontaktnem centru

Zaključena povabila


PRIJAVA NI VEČ MOŽNA.
 

Na ta povabila se ne morete več prijaviti, ker so bila že razdeljena vsa predvidena sredstva oziroma se je iztekel zadnji rok za prijavo.

Vendar se izbrani programi ali projekti na podlagi teh povabil še vedno izvajajo.


Zaključena povabila so pomembna predvsem za delodajalce, ki ste bili na njih izbrani.

ncips

Oglasite se v Kariernem središču. Obiščite delavnice in druge dogodke

Karierno središče

eures

Obiščite evropski portal za zaposlitveno mobilnost delavcev.

EURES

IZA

Imate vprašanje? IZA vam pomaga najti odgovor. 

IZA

eSvetovanje

Spremljajte aktualne novice ZRSZ tudi na Facebooku.

FACEBOOK